2017-07-22
几个月前来过餐厅,觉得呢度环境舒适,食物ok,虽然系自助形式,但系员工都好有礼貌,可惜今次到访,感觉已经完全唔同晒。今次同上次叫既野都好类似,叫左一份jumbo all day breakfast, 一份carbonara 同埋两杯饮品。All day breakfast 食材丰富,份量十足,卖相都相当吸引,唯一美中不足既系茄汁豆无整热同烟肉过干,有改进空间。Carbonara 酱汁ok,可惜配料唔够,份量唔系太多,男仕可能会唔够食。饮品分别叫左香橙mocha 同埋hazelnut latte, 前者味道非常特别,饮落有好香既橙味。满心欢喜谂住加个甜品凑够350 蚊可以送个心太软,一名较骄小既短发女职员话「最好唔好分开两张单」,咁即系得唔得呢?再问之际,得到既回答系「咁样唔系太好」,都仲未回答到我既问题,于是我地问个睇落比较高级,束啡色中长发较瘦既女职员,终于得到非常冷淡既回应:「唔得」。其实成日周围食既我,好明白餐厅做生意有一定既规矩,但都好希望店方可以写得清楚d, 如上图所见,并没有列明唔可以分单,亦无话条款及细则约束,而系自助形式既餐厅,叫完main course 先叫甜品,个人
满心欢喜谂住加个 甜品凑够350 蚊可以送个心太软,一名较骄小既短发女职员话「最好唔好分开两张单」,咁即系得唔得呢?再问之际,得到既回答系「咁样唔系太好」,都仲未回答到我既问题,于是我地问个睇落比较高级,束啡色中长发较瘦既女职员,终于得到非常冷淡既回应:「唔得」。
其实成日周围食既我,好明白餐厅做生意有一定既规矩,但都好希望店方可以写得清楚d, 如上图所见,并没有列明唔可以分单,亦无话条款及细则约束,而系自助形式既餐厅,叫完main course 先叫甜品,个人应为系正常不过既一回事。再者,当客人向店方提出疑问时,为何要答到含糊不清呢?何谓「最好唔好」呢?「咁样唔系太好」又即系咩意思?系, 我明白呢度「不设服务」,店方亦都讲明「有钱系大晒,但唔好大我」,但我觉得都不至于要黑口黑面呀! 原本好地地既晚餐,俾呢d不知所谓既服务大大影响我既心情,虽然今次收到coupon 下次光顾有免费咖啡一杯,但睇怕我以后都唔会考虑再黎啦。