2013-03-20 244 浏览
搬左来新蒲岗呢几个月不停试新餐厅, 上个星期6轮到去有d名气ga德龙啦! 以前都有听过下呢间野,今次终于来食一食佢~去之前无订位(谂住呢d老饭店唔会要订位啦),成9点去到都仲要等,等成3个字!好在一入到去就有小食上,我地5个人有成3碟,卤水鹅翼好正,超入味!! 不过唔记得睇单,唔知收几钱..叫左咕捞肉,炸得好好,完全做到外脆内软!!味道又够,又大份,送饭一流!!仲有蒜香膏蟹糯米饭,呢个真系要赞下!!系好好好味!蟹够哂大只,膏又多,见到都开胃口而加呢个时世真系好少有咁足料啦。成笼清哂,一d都唔剩呀哈哈!菜就简左蒜茸炒豆苗,豆苗够新鲜嫩口,份量都ok,系油左小小,不过好多中菜馆都系咁,仍然可以一食!听人讲过佢d烧味好正,所以专登叫左半只烧鹅试试,烧鹅好脆身,一咬落去油花标哂出来,有d肥,不过系要肥先好食,quota关系只能食几旧。最后叫左古法太爷鸡,普普通通, 鸡肉够嫩滑,食完个烧鹅我已经好饱,好在我地男仕多,最后都一件不剩!甜品桂花糕系送,清清甜甜,口感唔错,唔洗钱永远特别好味哈哈!去出名ga餐庞食饭点都系有保证d,今次德龙都不负我所望!不过价钱比一般中菜馆贵, 不过都值得ga!!

去出名ga餐庞食饭点都系有保证d,今次德龙都不负我所望!
不过价钱比一般中菜馆贵, 不过都值得ga!!