#chuchu食在屯门📍 CHI Tachinomi🐷曾经都住过下屯门都唔知原来有呢间居酒屋,可能佢系屯市嘅角落位!入到去环境好舒适,平日又冇乜人,灯光偏暗,适合夜晚过嚟倾下偈饮下酒食下饭!—————————————————————❣️ 晚饭套餐 $168前菜 + 饭类 + 串烧A + 串烧B +饮品🍅胡麻番茄蕃茄仔加啲麻酱,好开胃!🍱鳗鱼饭 +$20望落系有啲细碗嘅,但系份量其实又唔算小,珍珠米满满一碗,口感烟韧,面头铺满鳗鱼,厚肉有弹性,不过小心鱼骨喔!烧到有焦香,鱼香出晒黎,不过🐷觉得有少少少少腥!🍄香菇烧到表面有啲干,但系咬落去系好juicy的!🍳玉子烧甜甜地,烧玉子面头有炭香味,入面仲好湿润🍺三得利白生啤 +$30生啤就系好味!泡细又密,口感好正!❣️ 晚饭套餐 $168前菜 + 饭类 + 串烧A + 串烧B +饮品🧄鲣蒜味噌渍望落一点都不讨好,但朋友停唔到口,系咁叫🐷试,话冇乜蒜味,甜甜地🌝🐮大阪牛肉饭好好食!牛肉铺满个碗面,唔系用肥牛!系类似牛腩咁,一嚿嚿,煮到好淋!超多牛肉汁,渗落啲饭到,好食!🥬秋葵上枱𠮶阵时仲岀烟,热辣辣,不过略嫌烧得有啲㶶🐔京葱鸡脾肉鸡髀肉夹住京葱,京
#chuchu食在屯门
📍 CHI Tachinomi
❣️ 晚饭套餐 $168
前菜 + 饭类 + 串烧A + 串烧B +饮品
🍅胡麻番茄
蕃茄仔加啲麻酱,好开胃!
🍱鳗鱼饭 +$20

🍄香菇
烧到表面有啲干,但系咬落去系好juicy的!
🍳玉子烧
甜甜地,烧玉子面头有炭香味,入面仲好湿润
🍺三得利白生啤 +$30
生啤就系好味!泡细又密,口感好正!

❣️ 晚饭套餐 $168
前菜 + 饭类 + 串烧A + 串烧B +饮品
🧄鲣蒜味噌渍
🐮大阪牛肉饭

🥬秋葵
上枱𠮶阵时仲岀烟,热辣辣,不过略嫌烧得有啲㶶

🐔京葱鸡脾肉
鸡髀肉夹住京葱,京葱好香!鸡肉腌到有啲甜甜哋,烧到好嫩!
🍺三得利黑白生啤 +$30
Suntory啤酒出名超绵密泡沫,黑啤沟白啤,冇黑啤咁苦,易入口!
不专业评分
👅好味指数:7/10
💰性价比:6/10
👍🏻推荐:7/10
—————————————————————
🏡地址: CHI Tachinomi (屯门市广场) (屯门)
屯门屯顺街1号屯门市广场一期地下G073号舖
👉🏻仲有中环分店!
#chuchu食日本野
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食评都好认真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相机食先 #香港好去处 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #周末好去处 #食好西 #美食推荐 #好食 #食食食 #tasty #美食 #饮品 #甜品#follow #like #like4like #人气食店

2022-05-31