2017-08-04 205 浏览
去屯门行街多数留系市中心,今次为左揾食过左另一头,估唔到又真系寻到宝!赤桥舖头细细,不过典型日式风格都几显眼。岩岩去到唔知以为唔洗排队,原来条人龙隐藏左系隔离嘅巷仔,不过都唔洗等好耐就入到去墙身嘅画几得意,空间唔大但布置得几温馨依然系日本style,餐牌就三款拉面海老豚骨好浓郁!入口就系香浓嘅虾汤味,相信系熬煮而唔系味精。拉面冇得拣软硬到,觉得口感岩岩好(作为参考,我钟意偏软少少嘅面),肉冇咩太特别,反而蛋嘅流心做得岩岩好,荀亦好爽甜。鱼介豚骨冇虾汤咁惊艳,毕竟鱼汤味道比较清淡,不过都有鲜味,钟意清淡少少嘅朋友可能比较适合呢款~有时小店制作更用心,亦都唔系公式化嘅味道。店员全部都好有礼貌,真系好似去左日本嘅地道舖头,好愉快嘅晚餐体验!

墙身嘅画几得意,空间唔大但布置得几温馨

依然系日本style,餐牌就三款拉面

海老豚骨

鱼介豚骨