2020-06-14
很久没有一家人出外用膳, 生日,父亲节。。端午节,煑不了那么多, 屋企人提议近近哋去石门《富临皇宫》。只限最多8人一台, 冇办法啦要分开坐~石门的《富临皇宫 》个场好大楼底极高, 今晚入座率 大概六成左右 。 入咗竟也不需要量体温的 。外卖做紧优惠, 堂食则得如平常一样, 一些抵食孖宝特选菜式都是一般般,价钱并不特别抵。🥢🍚黑衫男部长态度比较挑机, 唔系好想落单,传菜 嘅阿姐反而好相与。炸子鸡$228皮够脆, 肉质嫩滑不过近骨位置都系啱啱熟。龙虾伊面$288, 龙虾嘅肉唔多,芝士汁的味道怪怪的, 系冇个底味,就系得芝士味。 还是上汤伊面较为稳阵。沙姜猪脚$28,这款小食系跟芝士龙虾伊面, 味道做得唔错。菠萝生炒骨$88, 外皮唔够脆, 粉浆较厚。沙巴龙趸(2斤)$268蒸得啱啱好, 肉质嫩滑雪白。加$48 半只盐水鸭愈食愈咸, 咸到似腊鸭~ 要来多个白饭。金银蛋苋菜, 苋菜比较老~~ 上汤味道并不特别吸引。马拉糕$48, 够松软,黑糖味好香。埋单用了三张coupon 减了三百, 感觉很抵!
只限最多8人一台, 冇办法啦要分开坐~
炸子鸡$228
皮够脆, 肉质嫩滑不过近骨位置都系啱啱熟。
沙姜猪脚$28,这款小食系跟芝士龙虾伊面, 味道做得唔错。
菠萝生炒骨$88, 外皮唔够脆, 粉浆较厚。
沙巴龙趸(2斤)$268
蒸得啱啱好, 肉质嫩滑雪白。
加$48 半只盐水鸭
愈食愈咸, 咸到似腊鸭~ 要来多个白饭。
金银蛋苋菜, 苋菜比较老~~ 上汤味道并不特别吸引。
马拉糕$48, 够松软,黑糖味好香。
埋单用了三张coupon 减了三百, 感觉很抵!