2013-08-21
由于买左团购既关系,今日专登喺lunch time既时候山长水远由中环行上电梯「长征」至此帮衬。从100QRC上黎呢度都唔算好耐,慢慢行大约7-8分钟就到。由于exactly喺电梯下面,沿路行上去既时候好容易就会望得到,非常易认。餐厅采用「仿」欧洲路边coffee shop既style。同大部份SOHO既餐厅一样,全程全英语对白。全店用左open kitchen型式,只有10个座位左右,好处系相对比较cosy D,但系咁样就会令到油烟相对比较大,捞埋食客既烟味喺大热天时冷气九唔够既情况之下真系有D难顶!团购餐include一罐野饮+burger+粟米。粟米方面普通到唔普通,个人觉得麦记之流比佢做得更加出色。至于主角burger块汉堡扒睇得出用左好多心机去煎,只可惜面包只系嘉顿之流,口感非常一般。不过,汉堡牛肉做得非常出色,非常juicy之余,咬落去第一啖既时候更加食得出淡淡既牛肉味道,虽然整体少少偏油,但咁样反而令到入口既时候口感更加滑,正!至于汉堡鸡肉方面就相对失色。由于用左鸡胸肉整成既鸡柳「合并」而成,口感非常鞋口之余亦都非常干身,干争争既感觉令到口感超差。除此之外,肉质亦都非常韧
至于汉堡鸡肉方面就相对失色。由于用左鸡胸肉整成既鸡柳「合并」而成,口感非常鞋口之余亦都非常干身,干争争既感觉令到口感超差。除此之外,肉质亦都非常韧,要费尽九牛二虎之力先至勉强咬得开,到最后直情咬到无力将成个饱食晒落肚!
坦白讲,价钱唔系贵,正价$40蚊度一个burger喺苏豪区黎讲绝对合理。只可惜食物质素真系普通到无得再普通,完全谂唔到有乜野原因专登黎呢度再帮衬!