2023-06-26
我系荃湾人,荃湾广场系我最常行嘅商场,没有之一。我行亲地库都会见到地库d餐厅特别靓,但我又真系好少去试。难得有朋友话会同我制霸哂成个地库,我一定应承,谁怕谁?第一间就系Homeland,友人话大埔都有一间,佢话佢食过ok话可以试左呢间先,就行入去。荃湾店装修其实我麻麻地,第一我一条三张野嘅麻甩佬,配佢咁pink嘅主色,加咁多嘅花花做装饰系有点格格不入,二来我成日话呢d风格好考设计师,有时fantasy同乱系一线之差。明白餐厅希望有唔同打卡位,其实你打卡系唔觉有问题,因为你打卡系一个个位咁打。但如果你系亲身黎,你就会觉得咩都有,有少少乱。不过有一点系要赞,就系餐厅做强调要客人开心,如果你生日,佢系会画碟,有哂公仔同Happy Birthday,仲同你影哂即影即有相,带女朋友黎,你一个celebration gift set,男朋友安全得到餐厅保障,算系咁。乌克兰猎人猪肩肉炖饭配烟三文鱼凯撒沙律 $148上碟第一件事,好!大!碟!我已经话我一定食唔哂。猪肩肉煮到好淋好入味,冇牙都食到果种。唯一有少少问题就系呢个应该系一个意大利饭造法,但佢冇左意大利饭入口个略带米心嘅质感,就系完全熟哂嘅感觉
乌克兰猎人猪肩肉炖饭配烟三文鱼凯撒沙律 $148
而烟三文鱼凯撒沙律细细碗份量刚好,烟三文鱼味到不会太浓,加上凯撒汁口味清新开胃。所以呢个组织系十分合适!
墨西哥芝士馅饼 $148
香浓芝士焗西兰花 $38
Matcha Latte 跟餐$28
系,一系一杯Matcha Latte,我冇野补充,多谢。-。
玫瑰气泡蝶豆花茶 跟餐$38
由于童年阴影关系,我其实好少饮呢d花茶野,不过呢个系一个香港本地品牌,就试下吧!如果系本身喜欢玫瑰花茶,呢个做到哂你要嘅野,蝶豆花味道突出,少女心满满,叫俾女朋友冇错了!