2021-03-24
Mimila曾经系新城市广场唯一表态嘅黄店💛,作为大商场租户仍选择发声实在难得。原来Mi 系马来话「面」嘅意思,难怪餐厅嘅主打系新派南洋风面食同创意菜式🌴。店内运用粉蓝色同橙色元素打造时尚南洋风,的确几有特色~————————————————👅咖哩喇沙鸡饭 ($88)👍🏻 咖哩同喇沙通常都系分开嘅,呢次咖哩mix喇沙水准正常。𩠌方面有两件鸡槌🍗、一只鸡翼同一啲鸡件,感觉唔算鲜味滑嫩,白饭表面加咗少少炸蒜丝,整体辣辣地几有马来风味👅马来虾汤面 配海虾及西班牙栗饲黑毛猪 ($98)👍🏻「厨师每日用30公斤海虾,用八小时手工炒料,六小时慢火熬制。」见到餐牌上呢一句忍唔住叫返碗试吓有几厉害,汤底闻落虾味几浓郁🦐,海虾同黑毛猪不过不失啦,配有芽菜及青菜。第一次尝试「掺掺」几有惊喜,即系爽口嘅油面配索汤嘅米粉,同时食到两种面感~————————————————🚩总结:主食单价接近百元,考虑返地点都可以理解嘅🆗~———————————————— 🌟注意:设加一服务费————————————————📍 Mimila地址︰沙田正街18号新城市广场1期7楼704号舖.🗺地区:#bem沙田📥分类:#bem亚
————————————————
👅咖哩喇沙鸡饭 ($88)
👅马来虾汤面 配海虾及西班牙栗饲黑毛猪 ($98)
————————————————
🚩总结:主食单价接近百元,考虑返地点都可以理解嘅🆗~
🌟注意:设加一服务费
📍 Mimila