2022-07-06
📍观塘🍳高兴全日早餐 $76🍝 南瓜汁帆立贝意大利粉 $60☕️玫瑰拿铁 (+$9)🥤冻朱古力(薄荷) (+$10)≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※呢间系位于工厦地面嘅cafe但位置比较隐蔽要揾先会见到 室内环境系以怀旧风格为主📼有好多六七十年代嘅装饰 另外店内都会播一啲流行曲 感觉几加分 但系可能因为成间店舖环境比较密封 客人讲嘢嘅声音散唔到出去 如果lunchtime 嚟嘅话会觉得有啲嘈好难倾偈😌不过座位方面每张枱都分得比较开吾会觉得好迫夹👍🏻食物方面🍳高兴全日早餐: 入面包括芝士肠,杂菌,薯仔片奄列,茄汁豆,烤蕃茄,意大利生火腿,沙律,多士配果酱整体黎讲味道尚算吾错 份量都算多 个人觉得薯仔片奄列同多士果酱都几出色 奄列配搭薯仔片几特别 味道同口感都吾错 啲蛋好滑 而多士配嘅果酱系橙果酱 酸酸甜甜个人几钟意呢只果酱 所以觉得唔错 多士份量细细块唔会话太多啱啱好☺️🍝南瓜汁帆立贝意大利粉:两粒帆立贝都几爽口弹牙 唔会过熟 佢嘅南瓜汁有少少似意大利餐厅南瓜汤 配合埋杂菇都唔会觉得好腻 份量啱啱好 (有时出面啲意粉控制唔好份量好容易觉得腻 但呢度唔会🫢☕️玫瑰
🍳高兴全日早餐 $76
🍝 南瓜汁帆立贝意大利粉 $60
☕️玫瑰拿铁 (+$9)
🥤冻朱古力(薄荷) (+$10)
食物方面
🍳高兴全日早餐:
🍝南瓜汁帆立贝意大利粉:
☕️玫瑰拿铁 :
感觉味道吾错 咖啡味同玫瑰嘅香味搭配啱啱好 个人觉得值得一试👍🏻
🥤冻朱古力(薄荷):
最上层有满满嘅cream😋 唔钟意薄荷味嘅人可能会觉得系朱古力里面有少少牙膏味🤣 但系钟意薄荷嘅话应该会钟意🤍个人希望下次可以试吓佢嘅玫瑰朱古力
整体来讲食物质素同环境都吾错 而且价钱方面都比较抵食 如果咁啱经过附近都可以去食下