2018-08-11 315 浏览
今日星期六下就收工后约朋友去九龙城食泰国野,见呢间之前d评估都唔错好多野都好想食所以就去试试,可能系晏就时间喇~所以去到时餐厅一个客都冇,老板人好好佢d小朋友都喺舖头,好家庭feel,朋友未到我等住先老板都冇催落单仲好好态度,朋友未到时我先叫住两道菜先⋯⋯分别系小鸟等爱同青柠辣椒明卢乌头鱼先,等朋友黎到我哋再叫柚子沙律同蛋网虾球金边粉。上菜有d慢,我谂应该系即叫即整🤣因为都冇其他客,不过无耐就有对情侣客黎咗喇先黎小鸟等爱,前面个d白色嘅装饰系花生,雀仔头系薯蓉做嘅冇味嘅都几难食,雀身系虾,味道一般第二道系蛋网虾球金边粉⋯⋯味道比较咸!感觉一般。第三道先出条鱼,味道就淡咗d不过都几好味𠵱~味柚子沙律咁耐未有嘅?原来漏咗单🙈最后我哋都系取消咗呢个沙律,已经唔系多客架喇~咁都会漏单,不过算喇~老板嘅态度都几好
小鸟等爱

第二道系蛋网虾球金边粉⋯⋯味道比较咸!感觉一般。
蛋网虾球炒金边粉

第三道先出条鱼,味道就淡咗d不过都几好味

青柠辣椒明卢乌头鱼

椰青沙冰