2021-10-08 593 浏览
入西贡唔食海鲜就浪费,行过全记见佢好多客,咁就入去试吓啦!虽然只系1人前,冇碍兴致行去鱼缸拣海鲜煮几个𩠌😄椒盐鲍鱼个人好少食椒盐𩠌,但出街食当然点啲自己唔会系屋企煮嘅𩠌,所以叫椒盐鲍鱼。鲍鱼一啲都唔老仲有椒盐香口感,用可乐送呢碟𩠌好正!红烧豆腐话系家常菜,但我自己从来未试过煮红烧豆腐。呢碟豆腐用红烧,味觉上清楚分开到椒盐、蒜蓉蒸嘅味道,唔会浓咗但亦唔会淡口。蒜蓉粉丝蒸圣子4只超大圣子蒸得啱啱好,配蒜蓉粉丝蒸,食到圣子鲜味之余,粉丝又吸住啲汁,1个人食晒4只好够喉!样样都好似几好食,但点解系不过不失嘅海鲜酒家呢?🧐 重 点 系 碟 碟 送 到 我 枱 都 只 系 暖 暖 地 嘅!!我有尝试过同服务员讲,个个都好似好忙咁,叫极都冇人应,我又肚饿,唯有食啰!我都见到隔离枱有同样问题,叫咗好耐先至有服务员睬佢,到我食完走啦,佢果碟𩠌都未喺厨房返出嚟。
入西贡唔食海鲜就浪费,行过全记见佢好多客,咁就入去试吓啦!
虽然只系1人前,冇碍兴致行去鱼缸拣海鲜煮几个𩠌😄

椒盐鲍鱼

红烧豆腐

蒜蓉粉丝蒸圣子

样样都好似几好食,但点解系不过不失嘅海鲜酒家呢?🧐

蒜蓉粉丝蒸圣子
红烧豆腐