2020-02-23
男朋友生日,拣左间特别小小嘅餐厅,仲系黄店。餐厅入面有一大只连猪,10月1有提供食物同地方比手足添。餐厅地点的确唔就脚,喺东华医院附近,但唔难揾嘅。一入去有啲焗,冇开冷气,不过之后有开返,ok嘅。点餐唔喺位点,要行落去cashier到嗌嘅。餐具亦都系自己拎,不过有少少污糟,仲有食物残渣喺只碟度。一叫完等大概5分钟就开始上菜,仲上得几快添。小食性价比非常之高,一啲都唔贵,而且质素OK。 炸蕃薯条,芝士忌廉菠菜苗,同芝士温泉蛋大啡菇都好味、推介。 到主菜,法式猪鞍架系慢煮,有肉汁得黎外脆内软,超正!但法式油封鸭脾唔系慢煮,好干,而且仲有膻味 有啲失望 慢煮红酒梨配意大利雪糕卖晒冇得叫,叫左朱古力挞。朱古力味浓嘅,但卖相一般我就冇影相了。订位之前见过有食客可以喺甜品上写字,我都有request,但上嘅时候冇写到,咁就算啦⋯⋯总结,菜式唔多选择,食一次就够了。除左鸭脾,其他我都推荐的~
一叫完等大概5分钟就开始上菜,仲上得几快添。