2021-09-05
成日行过荳子餐厅都见佢大排长龙,今日经过撞啱佢就黎开门,未致于太多人,所以就去试下。餐厅装修以木同埋绿色为主,感觉简约自然。我同朋友拣左以下嘅食物:黄金蟹肉意粉有只蟹盖做装饰,好吸睛!意粉软硬度适中,但蟹肉好碎,食落冇乜蟹味,反而又少少腥。酱汁太少又稠身,所以有啲意粉食落好干。两条饼干条好似系椰丝味,唔系我杯茶。香烧八爪鱼意大利饭八爪鱼除左上面大大嘅一条,喺意大利饭嘅中间都有好多粒,𩠌嘅份量算好充足,但略嫌有啲淡,同埋个别八爪鱼粒比较硬身。意大利饭则煮得恰到好处,酱汁唔系常见嘅忌廉汁,而系有少少东南亚风味嘅蕃茄汁,食落好开胃又唔会好漏。配菜嘅蕃茄仔亦都食得出多汁又新鲜。车打芝士薯条个车打芝士汁够热又好食,同薯条好夹,就算食到尾段,芝士汁仍然系流质,可以点到薯条。我最怕就系果啲芝士汁好快干晒,一pat黐住喺度,搞到要干哽薯条。人均$160黎讲,质素可以接受,但又觉得未致于要排长龙去食啰 😆
餐厅装修以木同埋绿色为主,感觉简约自然。
我同朋友拣左以下嘅食物:
黄金蟹肉意粉