2019-10-07 295 浏览
T.O.P呢个商场开左都一段时间,平时都好少行,今日咁岩系到行下就发现左呢间大阪烧既野,7点几左右黎到,都冇咩人食所以唔洗等位。但餐厅内有7成既位都系空,但唔知点解都要安排我地坐系已经有坐既台隔离😥搞到倾计唔太方便。由于我地两个女仔,食量唔太多,只系叫左小食,一个大阪烧同炒面。一心谂住有个铁板可以自己烧下,点知上到黎既食物已经系熟晒,铁板只系象徽式热住佢。再睇清楚menu,原来系有一只大阪烧系可以DIY,建议店员可以主动向客人解释分别。我地叫左烧鸡肾小食($48),份量唔多,味道不过不失,有点硬。之后就上豚肉泡菜炒面($88),炒面系用日式果只面,味道偏浓,口味比较重既可以试下,唔油腻面身食落唔会好干身。但份量真系少,两个女仔分都只系岩岩够食。最后,终于上左今晚主角豚玉烧($68),岩岩黎嘅时候都系得酱汁,其他系自己再加工,倒如紫菜粉、柴鱼片、沙律酱。整体来说,食物水准一般,但食物份量偏细份,唯有粉浆增加饱滞感觉。
烧鸡肾

豚肉泡菜炒面