2021-07-19
最近经常食日式、西式野,好耐无食中菜,于是心血来朝,同友人去屋企附近既酒楼试试佢地既晚市中菜~今次总共叫左4样野食,分别系例牌烧鹅、波士顿龙虾芝士伊面、牛柳粒同埋蒜蓉粉丝蒸扇贝1.例牌烧鹅,正正常常,好有肉汁,肉唔「鞋」,但有少少多肥肉><🙈🙈2.波士顿龙虾芝士伊面,芝士另加40蚊,个人觉得有点太贵...整体啲伊面好索芝士汁,条条面都食到芝士,但啲龙虾好难拆同埋无咩肉,少少失望🤦🏻♀️3.牛柳粒,普普通通,唔叫都得><😝4. 蒜蓉粉丝蒸扇贝,60几蚊4只,点解咁记得个价钱?因为都几抵食~~另外,啲粉丝完完全全痴实哂蒜蓉,味浓,而扇贝都算大又鲜甜,真系要encore,下次想食8只,正!🤤🤤👍🏻最后,啲食物有少少冻,如果热辣辣拎出黎,会好食好多,希望酒楼可以改善下💪🏻💪🏻
3.牛柳粒,普普通通,唔叫都得><😝