2017-09-13
今日约左朋友系尖沙咀行街,但因为朋友有事要推迟到下就先得,于是就自己去食lunch先。呢间fiat caffe次次经过都想试,今日终于有机会试下啦。因为我太早到噶关系,成间餐厅好似我包左场甘。lunch set望落都几吸引,最后拣左个纽西兰肉眼牛扒,五成熟。汤是番茄汤,番茄味道极浓,而且有番茄蓉,好好饮。肉眼扒一上台,卖相唔错,伴菜比我想象中多。但块肉令到我有小小失望,order时要五成熟,但完全over左,食左3分一都见到差唔多全熟。食到中间,都只有少量粉红色,似九成熟。好彩是肉眼,本身脂肪多d,所以未算太鞋。不过块肉眼系无么味道噶,唔知系咪因为个番茄汤够浓味。不过伴菜就相当出色,薯仔脆口,粟米粒同瓜是炒过噶,味道唔错。最后噶餐茶同甜品。餐茶系热柠水,而甜品食士多啤利奶冻,牛奶味好浓,又滑,呢个甜品唔错。
因为我太早到噶关系,成间餐厅好似我包左场甘。
汤是番茄汤,番茄味道极浓,而且有番茄蓉,好好饮。
肉眼扒一上台,卖相唔错,伴菜比我想象中多。