2019-05-03 577 浏览
好耐冇食大排档la! 今晚就约左两个fd 黎新南苑试下, 7 点3 左右黎到已经冇左3 分2 座位, 坐底之后紧系睇下食乜东东 , 因为已经劲肚饿 , 我地叫左个白灼田螺, 豆豉凌鱼油麦菜, 咸鱼鸡粒豆腐煲同埋椒盐鲜鱿!田螺味道因为白灼, 可以食到原味, 几鲜甜配埋豉油芥末真系几夹, 唔错!豆豉凌鱼油麦菜, 难食既或然率低, 菜唔会炒得太过火, 系火气欠缺左d咸鱼鸡粒豆腐煲, 呢个份量ok, 唔会太多豆腐, 但味道就比较淡, 咸鱼香亦欠缺, 所以一般!最后到我最爱既椒盐鲜鱿, 卖相唔差, 份量都ok, 但竟然欠缺椒盐既味道, 佢只系鲜鱿加脆桨去炸, 两者味道都好似冇调味咁淡, 靠洒系面的椒盐提高少少味道, 有d 失望, 整体黎讲可以试其他野。
2019-05-02