2013-04-04
友人提议来这里吃下午茶,返正未试过,一于试一试佢。四点几黎到,只有一枱客,侍应话可以自己拣位坐。拣左张卡坐,很濶落,沙发跟枱高度刚好。下午茶炒粉面饭三十几蚊起,而小食只是十八蚊起,冻饮不用加钱,尚算便宜。饭餐送的例汤,豆腐猪肉?很细碗,冻的,再加上无味,好似饮水咁,饮左两啖就放弃了。菠萝炒饭,卖相几好。虽然系新炒起,但系都唔系好热。配料有菠萝提子等,甜甜酸酸几好味。感觉上油唔多,至少食到底无油。小食炸虾饼,呢样上枱时超热,爽口弹牙,但虾味欠奉。另一小食要了猪肉串烧,又系唔够热,但调味不错,大爱佢个沙嗲酱,好味。餐饮要了冻奶茶,茶味不够,胜在够大杯,ok啦。客少所以坐左好耐都无人赶客,基本上除左落单同上菜好少见到侍应,可能系忙紧预备晚市挂。如果想坐低倾计食下野,都不失为一个好选择。
下午茶炒粉面饭三十几蚊起,而小食只是十八蚊起,冻饮不用加钱,尚算便宜。 饭餐送的例汤,豆腐猪肉?很细碗,冻的,再加上无味,好似饮水咁,饮左两啖就放弃了。 菠萝炒饭,卖相几好。虽然系新炒起,但系都唔系好热。配料有菠萝提子等,甜甜酸酸几好味。感觉上油唔多,至少食到底无油。 小食炸虾饼,呢样上枱时超热,爽口弹牙,但虾味欠奉。 另一小食要了猪肉串烧,又系唔够热,但调味不错,大爱佢个沙嗲酱,好味。 餐饮要了冻奶茶,茶味不够,胜在够大杯,ok啦。