2022-10-28
今日同女朋友突然好想打边炉,咁啱睇左条YouTube片 有位kol介绍依间火锅🍲,比佢个象拔蚌刺身吸引左,就专程黎佐敦试一试依间火锅店😂一坐底店员就放低左餐前小吃(花生)然后问我哋食唔食象拔蚌刺身,于是就叫左份连汤底既套餐($688),配左半只鸡煲(可以转任选其他汤底,只有招牌个两款需另加$100)*唔食小吃可以退翻比店员,会扣减翻$12小吃钱象拔蚌刺身👍🏻鲜甜爽口 半只鸡煲(连订座送两只鲍鱼)鸡煲味道不过不失,但食完鸡,叫店员加汤,佢只会加水变汤底,个汤会淡到飞起,一定要问佢比多少少鸡煲酱先勉强打到边炉牛颈脊(大)$268手切牛颈脊,肉味浓,但略嫌切得太厚,要咬多两啖先呑到,而且会出现出面熟入面生既情况。之后仲叫左娃娃菜,响铃,芝士牛丸,鹅肠,羊肉片(左至右数起)全部份量都几大份,两个人完全食唔晒,比较推荐响铃,新鲜炸起(记住食完鸡煲先好落单!!) 就咁食会有甜酸酱比你点,但个人认为浸一浸汤会比较好。其他几款味道就好一般,毫无特别之处,尤其芝士牛丸里面系无芝士,虽然食得出系手打,但系78蚊性价比好低。总体来说价钱合理,但味道被个汤底拖累晒,而且环境似茶餐厅,唔建议二人或情侣黎食,如果
*唔食小吃可以退翻比店员,会扣减翻$12小吃钱
象拔蚌刺身👍🏻鲜甜爽口
半只鸡煲(连订座送两只鲍鱼)
牛颈脊(大)$268
总体来说价钱合理,但味道被个汤底拖累晒,而且环境似茶餐厅,唔建议二人或情侣黎食,如果多人黎食,又好啤酒既朋友会比较适合😎
价钱💵$14xx
象拔蚌刺身连汤底$688