2024-04-17
胜利道附近啲餐厅选择唔多,好少会专登嚟呢度食饭,不过听屋企人话之前试过呢度啲餐厅都唔错,所以今次屋企人就带我试下呢间西餐厅。🤨一坐低望个餐牌,哗!原来呢间开咗四年,平时经过都唔觉有呢间嘢😅。既然系咁,就试下佢呢个二人餐,不过呢个套餐选择比较少,所以另外散叫其他食物。先讲前菜,喺二人餐叫咗份炸蚝配烧汁🦪,份量同味道ok,唔会炸到太㶶🥲另外散叫咗一份天妇罗海苔鱿鱼🐙,呢个稍为有点失望,虽然味道唔错,但份量稍为有点少,令到卖相感觉唔好睇🥲轮到主菜,喺二人餐叫咗蒜香白酒大蚬意大利面🍝同安格斯肉眼牛扒🥩。先讲意粉,份量ok,蒜香味虽然唔重,但胜在蚬肉几大只同鲜甜牛肉五成熟,肉质同口感唔错,配菜卖相几好另外散叫左一份西班牙猪鞍🐷,预先切好咗令客人食得斯文啲,加上个卖相摆设得几好😆!味道几好几juicy~!甜品方面,叫咗一份Tiramisu 同黑朱古力香橙榛子蛋糕🍰🍫。正正常常,系个榛子蛋糕略为有点酸🥲而二人餐就包咗两杯嘢饮,叫咗玫瑰白茶🌹🍵同柚子柠檬梳打🍋作为呢餐饭嘅总结。呢餐饭约$9XX埋单,整体上成餐饭味道可以接受,餐厅环境干净企理,但服务态度就争少少,有个侍应唔知系咪太紧张,做嘢上比较急速,
牛肉五成熟,肉质同口感唔错,配菜卖相几好
而二人餐就包咗两杯嘢饮,叫咗玫瑰白茶🌹🍵
同柚子柠檬梳打🍋作为呢餐饭嘅总结。
呢餐饭约$9XX埋单,整体上成餐饭味道可以接受,餐厅环境干净企理,但服务态度就争少少,有个侍应唔知系咪太紧张,做嘢上比较急速,畀人感觉好似赶客走。尤其食到主菜同甜品,食完之后冇几耐,问都未问就好快收走晒啲碟同餐具,所以呢点就扣咗分。😅😅😅