2019-11-26
#饿猪去红磡依家香港其中一间云吞面老字号系香港越开越多分店,路过时不时见到有间系附近就入去食碗云吞面填下肚🤰🏻========================云吞水饺面 加底 $56依到主打嘅既然系云吞面,当然唔少得食云吞啦,见唔少人都叫埋水饺就试吓佢哋嘅双拼🍜 个人觉得碗面用上嘅银丝细面食落爽口带些少香脆,真系有索索声嘅,不过云吞同水饺就一般般有啲失望🤨云吞体型细细地,入面嘅鲜虾未够爽口弹牙,云吞同水饺嘅皮偏厚,同馅料比例就唔多啱😕========================牛腩牛筋捞面 $62牛腩牛筋经腌制后炆得未够腍身,食落有啲难咬要用啲咬劲先咬得开,个款配捞面酱食落牛味有点奇怪,牛味唔突出,但另外配埋嘅虾籽上汤就几入味嘅🤔========================巧味道指数👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食过指数🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻锡荷包指数💸:👧🏻👧🏻👧🏻服务正指数👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻环境靓指数👀:👧🏻👧🏻👧🏻========================📍 麦奀云吞面世家 (红磡)红磡黄埔天地享膳坊(第4期) G12号舖
云吞水饺面 加底 $56
牛腩牛筋捞面 $62
巧味道指数👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食过指数🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻
锡荷包指数💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服务正指数👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
环境靓指数👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 麦奀云吞面世家 (红磡)
红磡黄埔天地享膳坊(第4期) G12号舖