2021-12-26
圣诞节约埋朋友出黎食饭,呢间主打德国菜既餐厅又未试过就黎呢度试下,店面都算大,几多位。讲返食物先,先黎个前菜拼盘同德式香肠拼盘香肠拼盘入面有几款唔同口味既肠,口味算比较重,用黎送啤酒1流,有d款比较咸,香肠底下都跟左d酸椰菜用黎解腻。前菜拼盘比较有特色,有小汉堡,猪肉卷,烟3文鱼多士多款小食,汉堡入面夹住左片青苹果,几清新,猪肉卷口感似咸牛肉但无咁咸,其他洋葱圈同鸡翼都正常野。再黎两道主菜就略为失色,叫左个松木板炸3文鱼同红酒汁慢煮猪手。先讲3文鱼,做法系有特色既,成块3文鱼连木板一齐烤,想话食到松木既香味,但成个成品系唔觉有味,3文鱼焗到入面仲有少少生,约5成熟,唔会好干,但无乜味。轮到最期待既红酒汁慢煮猪手,点知希望越大失望越大,成个猪手系好似煲汤肉咁,无味而且超腍,红酒汁都好淡味,我本身系好钟意食猪手既人,但真的食唔落去了,但都无浪费食物,俾朋友清晒埋尾叫多个甜品,维也纳苹果卷配雪糕,味道酸酸甜甜解下头先食咁多肉既腻都唔错,系个皮焗得唔够脆,脆d会好食d。整体黎讲不过不失啦,唔叫好好又唔叫太差,3个人食埋单12xx,贵唔贵见人见智。
讲返食物先,先黎个前菜拼盘同德式香肠拼盘