2017-07-11 915 浏览
金记系湾仔开咗咁耐,今日系第一次食,等咗一阵位就有喇,入去见到有饭有意粉,即刻谂起某个饮食节目讲唔同地方既便当,有一集访问艺人冰室,问过冰室同茶餐厅分别,老板话以前只系有冰室,而且只会提供简单食物,而唔会有意粉同饭,后期D人觉得冰室唔够多选择,所以出现茶餐厅,会有饭同意粉,所以分别就系呢样。入正题,本来想叫个招牌餐既沙爹牛肉面,但系卖晒,咁唯有加多$7叫个午餐D(咖哩鸡扒煎蛋饭+罗宋汤) , 同事叫咗个午餐C(烧汁猪扒司华力肠饭+中汤).同事话佢个餐OK. 我个餐既罗宋汤都几好,够味同少少辣,不过就得两片仔菜,而个咖哩鸡扒煎蛋饭,煎蛋系荷包蛋,我最爱半熟蛋既蛋黄, 有两小块鸡扒,大约系鸡翼去骨再片开蝴蝶双飞咁大块,仲有三粒薯仔,鸡扒煎得外脆内软,咖哩够香而且唔太辣,适合普罗大众。整体合格,只系对于我呢D打工仔黎讲有点贵。

整体合格,只系对于我呢D打工仔黎讲有点贵。
罗宋汤
咖哩鸡扒煎蛋饭