2023-06-28
💰432 (堂食连加一)呢间烧肉餐厅啱啱开𠮶阵,👧🏻已经话想试,过左咁耐👦🏻终于带左佢去食喇🥹留意番,呢间餐厅嘅烧肉set冇跟饭,如果想要饭嘅话要加套餐set,套餐set有以下两款:A. 日式杂菜沙律、白饭、蚬汤 (+$38)B. 日式杂菜沙律、月见蛋紫菜饭、蚬汤、汽水 (+$48)极上薄烧A4黑毛和牛肉眼上盖三食(日式杂菜沙律、白饭、蚬汤)呢度嘅三食系指d牛肉有三种唔同嘅食法,第一种:原味根据自己嘅口味可以选择餐厅提供嘅三款酱料(盐、酱油、盐曲)黎调味烧好嘅牛肉 👦🏻觉得呢个食法最好味 比较正路一d第二种:日式昆布汤可以将牛肉点昆布汤黎食 不过👦🏻唔知道 以为个汤系饮 所以饮晒🫣🫣第三种:寿喜烧月见风用寿喜烧汤底做酱汁再加生鸡蛋 不过👦🏻又系唔知道系攞黎点肉嘅 所以佢攞晒去捞饭😂🫣虽然冇乜寿喜烧嘅味道 但系捞饭都唔错😋食物卖相好好😍打卡一流😍可惜牛肉份量唔大 👦🏻个炉仲要唔够热 even好薄嘅肉烧左好耐都唔熟😩至于d牛肉质素一般 同d酱汁亦唔系话超级夹 👧🏻觉得跟set嘅蚬汤好淡 但系👦🏻就觉得都够浓 味道就一般 不过d蚬肉系甜嘅 整体都可以接受😌吉列A4黑毛和牛牛小排(日式杂菜沙律
💰432 (堂食连加一)
A. 日式杂菜沙律、白饭、蚬汤 (+$38)
B. 日式杂菜沙律、月见蛋紫菜饭、蚬汤、汽水 (+$48)
极上薄烧A4黑毛和牛肉眼上盖三食
(日式杂菜沙律、白饭、蚬汤)
呢度嘅三食系指d牛肉有三种唔同嘅食法,
第一种:原味
第二种:日式昆布汤
第三种:寿喜烧月见风
吉列A4黑毛和牛牛小排
(日式杂菜沙律、月见蛋紫菜饭、蚬汤、汽水 )
卖相都系靓嘅😍d牛小排都算大块厚身 鲜嫩程度尚可 味道就中规中矩 几易入口 唔会话好韧👍🏼 跟set嘅月见风紫菜饭👧🏻会拣牛角嘅紫菜饭😂汽水系日本嘅橙味汽水 👦🏻就觉得同芬达好似😂
总括黎讲,如果经过西环可以试吓,但系特登过去就不必啦👌🏻食物唔算真系好好食,同埋地理位置唔方便,所以扣分😖
✨评分✨
食物:6.5/10