同事生日,一小team 人一齐食lunch由于一早订左位,所以完全唔需要等就可以入去上去二楼厢房,要脱鞋入座,好彩冇著鸳鸯袜未坐底,已经有一小盘一小盘的薯仔沙律每一个放系枱面睇落好似放左好耐咁,卖相都唔特别讨好但估唔到食落去比想像中好味,除非你唔钟意食薯仔叫野食,其实一早有心头好,由于小妹钟意食海胆又钟意食刺身,所以好快就拣左个海胆杂锦刺身饭卖相唔错,骤眼睇好似好细个饭,但食落去份量都唔少海胆唔算多,三文鱼有2件,帆立贝2件,味道都几鲜中间只虾真系好大只,另外仲有北寄贝同池鱼各2件,但味道就一般,唔知系米因为佢D酱油太salty之后仲有一个炖旦同牛奶冻甜品,甜品OK但个炖旦就真心普通,并冇太大惊喜其他同事叫左其他餐,有吞拿鱼茸饭,上面有只旦,好得意我冇试食,但钟意食吞拿鱼的同事话呢个味道唔错,钟意食吞拿鱼的朋友都不塠一试另外有同事叫左个刺身天妇罗配鸟冬,个人觉得呢个性价比最高,佢有4款刺身︳都系厚切,仲有个天妇罗鸟冬睇落都好唔错,下次去我会食呢个,可惜冇影相全部LUNCH SET 都系配面鼓汤,冇野饮,以价钱及食物质素比较,唔算得上抵食但如果想庆祝生日或者一班人坐底吹水,呢度都系一个唔
同事生日,一小team 人一齐食lunch
由于一早订左位,所以完全唔需要等就可以入去
上去二楼厢房,要脱鞋入座,好彩冇著鸳鸯袜

未坐底,已经有一小盘一小盘的薯仔沙律每一个放系枱面
睇落好似放左好耐咁,卖相都唔特别讨好

但估唔到食落去比想像中好味,除非你唔钟意食薯仔
前菜
叫野食,其实一早有心头好,
卖相唔错,骤眼睇好似好细个饭,但食落去份量都唔少
海胆唔算多,三文鱼有2件,帆立贝2件,味道都几鲜

之后仲有一个炖旦同牛奶冻甜品甜品OK但个炖旦就真心普通,并冇太大惊喜
海胆刺身饭
其他同事叫左其他餐,有吞拿鱼茸饭,上面有只旦,好得意
吞拿鱼茸饭

但如果想庆祝生日或者一班人坐底吹水,呢度都系一个唔错的地方!

题外话/补充资料: 2楼厢房冷气好冻,建议相去食的朋友带定件外套,唔系坐底真系唔想食冷盘的刺身寿司
2015-08-03
  • 刺身天妇罗餐,海胆刺身,吞拿鱼鱼茸饭