2022-05-27
今日一行八人成个部门去食饭,本来book咗枱食川菜叫𩠌食饭,但因为我哋有五个系男仔,所以最后决定拣间任食火锅,等啲男同事可以畅饮一番。因为如果叫𩠌食饭一来份量少,而且唔化算。好多间系星期四都full booking, 又或者见到有啲食评好差!最后拣咗位于旺角兆万中心「点锅」!地点都容易揾嘅,坐地铁旺角站或油麻地站又得,喺信和后边!好容易揾我第一去兆万中心,一个好细嘅商场,直上电梯3楼,一直都有路牌容易揾嘅!我哋八个就被分咗入大门口的一间独立房,都几好,自己八个一台又一间房私人空间好够。叫咗啲食物,上得好快;特别要赞佢啲牛肉,几款炸鱼皮都好好味!同事各叫咗起码八碟!亦都有鱿鱼啊虾丸啊,饺子,有猪有羊,食物水准OK又吾系隔夜,汤底都有10款算系咁!唯一输蚀就系冇乜海鲜!饮品就只有七喜可乐无糖可乐玉泉忌廉,茶,水,柠檬茶之类,啤酒要加钱!希望加多少少种类。甜品普通雪糕同埋雪糕糯米糍(个名唔知咩)总括嚟讲都OK嘅,起码坐得舒舒服服,执嘢又快手又有礼貌,我本人就觉得唔错啰!$279/位已包加一,我哋在openrice book唔到有折,如果有八折应该抵啲
因为如果叫𩠌食饭一来份量少,而且唔化算。
甜品普通雪糕同埋雪糕糯米糍(个名唔知咩)