2008-03-04 2 浏览
呢间稻香,基本上我都成日嚟,而寻日我又同一班亲友落咗稻香食饭喇! 我哋叫咗半围套餐,有四宝"更",烧味拼盘,一碟唔记咗叫咩名,类似炸鲜奶的𩠌,冬菇扒生菜,花枝片炒xx(唔记得..)一碟白焯虾,炒白菜仔,糯米饭,有一jar橙汁同三罐汽水,饭后仲有红豆沙同生果,几丰富!四宝"更"有d似碗仔翅"light版",都系用d肉丝做,无咩特别.白焯虾就只只都好似营养不良咁,d色水睇落仲好似唔多新鲜...烧味拼盘基本上每次必叫,几好.至于炸鲜奶那个就唔错,可能我不嬲都好钟意食炸鲜奶,佢仲有少少蜜瓜味添!冬菇扒生菜,d冬菇系大陆菇,唔系真冬菇,不过都唔怪得佢,酒楼又点会同你浸冬菇呢..花枝片炒xx就几好,d花枝片几嫩,有d辣味.其余的都系正正常常啦!八个人食咗一千松d,喺稻香食饭,系咁上下.