2009-09-11 23 浏览
琴日系好朋友生日,下昼已经黎左我屋企玩,由于寿星女好钟情于泰国菜,所以决定去九龙城揾泰国菜食~拣左呢间金兰花,因为近日去过几间九龙城既泰国菜唔太掂,岩岩之前一晚又有朋友仔系呢度食完话稳阵,所以就黎试~寿星女发板,叫左冬荫功(中)、泰式小食拼盆、泰式生虾、炒粉丝、咸鱼炒椰菜苗同埋面包咖喱鸡~冬荫功(中):黎个样都几吸引,因为中间会有火架!观赏唔错! 汤既味道都算浓,好可惜个人嫌唔够辣同埋偏酸泰式小食拼盆:有串烧、香叶鸡、春卷同虾饼,味道都几好,特别个串烧尤鱼,有咬口得黎唔会太刃~ 不过个沙嗲酱同泰或酸甜酱就麻麻地,沙嗲酱太甜了~泰式生虾:虽然都比起一般既水平好,但系始终唔够浓虾味,亦唔够爽身~ 反而我自己整既仲好~ 炒粉丝:全晚都唔得既一碟,d粉丝炒到一旧旧咁~ 都唔知食紧d乜落肚咸鱼炒椰菜苗:呢个无乜特别~ 最特别既系咸鱼炒揾唔到咸鱼~面包咖喱鸡:呢个系焦点,因为我地一向都好钟意用面包配咖喱,所以呢个大家都食得好开心,个人黎讲如果个咖喱多返d辣会更好,因为呢个偏向香甜椰汁味多~总括黎讲呢度都尚算ok,起码唔使同人逼,静静地食都几舒服既~4个人,卖单$480左右,都ok~

冬荫功(中):黎个样都几吸引,因为中间会有火架!观赏唔错!
汤既味道都算浓,好可惜个人嫌唔够辣同埋偏酸

咸鱼炒椰菜苗:呢个无乜特别~ 最特别既系咸鱼炒揾唔到咸鱼~

4个人,卖单$480左右,都ok~
餐厅既挂画
冬荫功