餐厅: 靠得住粥麵小館 (奧海城二期)
资讯:

2016-03-03 515 浏览
星期六悠闲到奥海行街,印象中已经超过一年多没有来到奥海,几年前差不多每个月都会去一两次,十居其九都会拜会那里的simply life,因为此分店有供应泰式食品是它其他分店无的而且非常好味,今次再到奥海,竟然发现新店....靠得住(其实不是新只是本人太耐无黎奥海啫 ))),原来它的湾仔店更连续五年得到米芝莲车軩美食;由于当时只是下午六时不用等位,所以决定 ::]先来个前菜,有齐我最钟意嘅海蜇,醉鸡, ::,醉鸡果然系镇店之宝,花雕酒香浓鸡肉滑  ::,青瓜,海蜇同四季豆就好一般!云吞面系厨师推介梗系要试下啦,但系只叫过得去咋㖞,我觉得无论面质同D云吞都系池记好食啲 蚝仔粥都系厨师推介,送到黎既时候仲系滚嫁 ,不过就咁睇好似好细碗咁仲谂住唔够饱添,点知原来只碗好深下,食极都有咕WOR! 材料方面,师傅落咗好多蚝仔同方鱼都好足料嫁,感觉上冇咩味精唔太咸,食完都唔觉口渴 ,唔错
::]先来个前菜,有齐我最钟意嘅海蜇,醉鸡,
::,醉鸡果然系镇店之宝,花雕酒香浓鸡肉滑
::,青瓜,海蜇同四季豆就好一般!
蚝仔粥都系厨师推介,送到黎既时候仲系滚嫁

四冷盘
题外话/补充资料: 总括黎讲呢度D野食都算唔错而且有不少选择,下次会再去试下其他美食!
2016-02-27