2016-03-25 281 浏览
今日(25-3-2016 Fri)耶稣受难节公众假期,原本带老公去睇医生,但医生休息,于是去行吓揾o野食,由于决定唔买𩠌,于是提议去宜家家私食晏,但行到呢o度,又记得排头村有餐厅,老公又话宜家家私食o黎食去都系o个啲,所以赞成行o黎食,我o地今天先试呢间.12点几去到都full full地,室内剩返唔多位,亚姐帮我o地拉开枱入去坐,我o地睇餐牌,亚姐提我o地有常餐,睇完.我同老公都决定要$37.00o既常餐,要香煎猪扒公仔面配火腿奄列牛油多士,要热奶茶.同$42.00o既set lunch,粟米班腩饭,加$2.00要热好立克.好快,火腿奄列牛油多士到o黎,快到我反应唔切系我o地o既.之后两杯o野饮到o黎,然后粟米班腩饭都到.我先食半件牛油多士,牛油多士冇烘过龙但脆,牛油唔多,唔会太油腻.而火腿奄列系一早整定,所以系冻o左, 奄列唔算滑,正常o野.味道:3.5分而香煎猪扒公仔面都到o黎,我望望吓,见到有啲客人有例汤,我就望吓餐牌,原来个set lunch有例汤送,于是我问问,亚姐答系,系有,唔记得俾.于是俾返,同我寻晚自己煲o既汤一样,系青红萝卜汤,不过我寻晚落太多水,而且肉少,所以味道

好快,火腿奄列牛油多士到o黎,
火腿奄列牛油多士

味道:3.5分

于是俾返,同我寻晚自己煲o既汤一样,系青红萝卜汤,
青红萝卜汤
不过我寻晚落太多水,而且肉少,所以味道淡啲.我试试呢o度o既先,呢o度比我煲o既浓.
味道: 3分

然后我食返香煎猪扒公仔面先,
香煎猪扒公仔面
感觉件猪扒唔够味,可能调味淡啲,不过食得舒服.面就唔算好腍,OK.
味道: 3.5分

最后食老公o既粟米班腩饭,
粟米班腩饭
饭已经冻o左, 粟米班腩内里滑唔鯹.
味道: 3分

而我o既热奶茶茶味唔多够都系必然,口感滑.
味道: 2.8分

服务:
除o左唔记得俾例汤外,就系冇俾叉同糖我,因为呢啲o野系枱o既柜桶布,而我o地张枱系冇柜桶,又咁o岩坐正o系六人枱o既中间同另一边,叉,算啦,我唔问佢o地攞喇.

而砂糖我唔知系一包包o既,以为枱上o个个传统铁o既糖罂,我叫老公拎俾我,佢打开睇话唔系,系装辣椒油.而同枱唔识o既客人就拎包砂糖俾我,并示意话o系佢o个边o既柜桶o度.
真系唔好意思.我谂serve我o地o既亚姐唔系呢o度o既长工,而系偶尔返o黎帮手o个啲.

不过我o地一坐低落完单,佢都即刻俾杯水同帮我o地将两对筷子,两只匙浸入去.

同埋我o地走o既时候要将张枱推出去,仍o地都帮手再推出啲.

环境:
原本出面系有位亦应该舒适啲,不过谂起要吸二手烟就怕怕,所以只好走入室内,不过唔知二楼可以上去,下次有机会会上二楼.

抵食系1.5分
2016-03-25
$40.50 (午餐)