2016-12-12
第一次上黎写食评,希望以后帮到大家共同对抗人生最大既哲学难题,今晚食乜好?话说我同女友一个住观塘一个住天水围,未去到天各一方但其距离足够令好多地方都令我地为之却步,而今日所拣既「中间点」-沙田。沙田餐厅集中,都系围绕新城市同邻近几个商场仔度觅食,而今日既目标就系Rosie's Cafe。适逢周日整个商场满布陆客都预料之内架喇,但意想唔到约莫七点钟既黄金时间竟然门口只有一个家庭(一男一女一小孩)正在等待,正门无任何工作人员或机器派飞,我地同果家人一同于门口向里面既侍应示意都无人理会,果家人不耐烦走了,企左约5分钟先有职员黎带位(语气仲要唔多友善)。坐低拣好野食,Order果阵有个职员喺隔离台上完菜,我地叫一叫声唔该示意落单,四目交投后佢选择直接离开。大家如果选择呢间餐厅,最稳阵真系叫返Pancake。Entree不建议,份量少且调理一般呢只热狗有啲惊喜,系个包有点硬,但味道无可投诉。总结:为Pancake而来是绝对可以的,但肉类料理确实一般且价钱并不算便宜,服务有待改善,临走眼见有三四张吉台,但外面排晒长龙无人理,食净既吉碟唔到埋单一刻都唔肯收,整体只算一般。
坐低拣好野食,Order果阵有个职员喺隔离台上完菜,我地叫一叫声唔该示意落单,四目交投后佢选择直接离开。 大家如果选择呢间餐厅,最稳阵真系叫返Pancake。