2018-01-07 79 浏览
今次一行十人去打边炉,之前未食过呢间,选佢嘅原因全因OpenRice 订位7折优惠。食饭当日打黎confirm booking 先记得问有冇圆台,原来全部都长台,即日又咁多人好难转场,即管试下。我地开头叫左两个锅,黄金芝士鸡煲同鸳鸯锅 (芫茜皮蛋 x 蕃茄),但我地实在太多人,张台实在太长,渌野食好唔方便,最后忍唔住要加多个鸳鸯锅(芫茜皮蛋 x 麻辣),十人三锅。黄金芝士鸡煲劲多芝士,好韩风,但食两三旧已经开始觉得腻,加汤后,原本谂住会有忌廉鸡汤效果,但完全唔系果样野,味道太淡,似开稀左咁。追加芫茜皮蛋汤底,因为坚多芫茜皮蛋豆腐。蕃茄汤就有人造感觉,阵咪好假。而麻辣就唔够麻唔够辣,但用黎渌红薯粉就好夹,我地仲食左3份红薯粉添。其实叫嘅火锅配料都系大路野,应该7折关系,偏细份,其中比较出色嘅系黄金鱼皮,明显即炒啲咸蛋黄上啲鱼皮,又脆又香口。埋单时,先留意到7折只限火锅配料,锅底同饮品系无折嘅,每人二百几蚊,正常价钱。如果下次人少少,二至四人先黎,比较岩坐。

如果下次人少少,二至四人先黎,比较岩坐。

2018-01-05
用餐优惠