餐厅: 丼丼屋 (創紀之城五期(apm))
资讯:

2019-01-10 285 浏览
放工食饭,周围都要排队唯独佢得少量人流于门外,抱著伏既心态入去。。。 呢间丼丼屋空间感好好,好静好舒服,枱同枱之间唔太迫(如果你唔系坐4人分做2人枱的话),唔讲以为系cafe. 本来想食寿司既,看过餐牌原来只有丼类食品及加钱升级做套餐既刺身及饮品. 我同我夫君两个叫左滑蛋鳗鱼饭、炙烧海鲜丼、仲加钱升级食多碟刺身(跟汤及沙律)。啲前菜好快就到,其后食物都陆续抵达👍🏾前菜:个汤淡左少少,饮唔出系面屎汤定味噌,但汤内有有昆布及两粒蚬肉沙律🥗都系蕃茄同菜啦无咩特别,佢个source系柚子汁,几fresh! 刺身方面,佢有两个价钱,「是日刺身」$38,有两块三文鱼、两块北寄贝;「特上刺身」$58,有一只大虾(虾头无野咮😞)、一粒大带子切开两片、两片三文鱼、一堆三文鱼子,全部都新鲜既! 主菜:滑蛋鳗鱼,馒鱼可以,汁少左啲;个滑蛋呢,底熟面生,其实唔称得上系滑蛋,一般; 炙烧海鲜丼,唔知点解三文鱼无味(但刺身有味嫁!),其他都不过不失啦两丼加刺身加埋一,三旧水多啲,一小时多啲完成✅
啲前菜好快就到,其后食物都陆续抵达👍🏾

两丼加刺身加埋一,三旧水多啲,一小时多啲完成✅

前菜  「是日刺身」
前菜「特上刺身」
滑蛋鳗鱼饭
炙烧海鲜丼
2019-01-07
前菜  「是日刺身」