2019-01-17
想试好耐,直至有一日搭叮叮听到有人话佢既海南鸡饭好食,所以先去试,因为价钱都唔平。 两个人叫左海南鸡饭同埋冬阴功意粉,一杯热cappuccino, 一杯热mocha。海南鸡饭 - 都系有汤跟埋, 估唔到几特别,有鸡肾系入面, 味道都清,唔错。我觉得d鸡唔够滑,鲗鱼涌某间餐厅好味过呢间; 但系阿妈就觉得滑,所以真系见仁见智。。。。。不过就真系有好多肉,唔会好多骨 酱汁- 豉油唔得, 酸辣唔错,姜蓉普通。
饭就太“林”,似好“林”既白饭。。。。。冬阴功意粉 - 初初食系唔错,几特别,系食到冬阴功既味道,又唔太辣,适中。仲有4只虾,虾肉爽。 意粉软硬适中~ 个汁当中仲有香茅碎,食落更加香口。但系佢有西芹条,我个人黎讲唔钟意食西芹,我就真系dislike............ 同埋食到底.. D油多到一个点.......... (见议两个人share会好d)原来佢无普通咖啡,要饮就一定要叫mocha, latte, flat white,咁我地叫左cappuccino同埋mocha,咖啡味浓,偏向苦,回甘味都唔多,无酸味,都滑既~(<------呢D都系个人认为,口味个个唔同)
海南鸡饭 - 都系有汤跟埋, 估唔到几特别,有鸡肾系入面, 味道都清,唔错。我觉得d鸡唔够滑,鲗鱼涌某间餐厅好味过呢间; 但系阿妈就觉得滑,所以真系见仁见智。。。。。不过就真系有好多肉,唔会好多骨 酱汁- 豉油唔得, 酸辣唔错,姜蓉普通。 饭就太“林”,似好“林”既白饭。。。。。
原来佢无普通咖啡,要饮就一定要叫mocha, latte, flat white,咁我地叫左cappuccino同埋mocha,咖啡味浓,偏向苦,回甘味都唔多,无酸味,都滑既~(<------呢D都系个人认为,口味个个唔同) 尤其mocha既朱古力味重,但系同咖啡味一齐都唔会太抢去咖啡味既位置~ 好好味~
如果成餐黎讲.. 杯咖啡系最正~