2020-05-22
今日去沙田行街,走左去Beans 食lunch...估唔到星期5都咁多人, 我地食完都仲有人排队, 个时都已经2点几。一坐低就叫左2个lunch set 加黑松露薯条。第1个黎既系另外加既黑松露薯条,跟餐加25蚊就有。系我老公最爱粗薯条, 个黑松露酱味道系浓郁,但薯条咸左d 唔系沈得唔太均匀, 有过d咸但又有d淡。北京烤鸭软包, 个包似馒头质感,个烤鸭系似北京填鸭既味,有肉汁。 因为食晒黑松露薯条既松露酱,问个waitress 可唔可以拎个, 佢好好人俾多个, 赞。黑松露软壳蟹意粉就反而冇咩松露味, 但有好多唔同种类既菇, 唔似外面其他店得1, 2款,我食到都最少4款。 但软壳蟹偏咸, 但亦脆唔会太油腻。叫左个cheesecake甜品, 跟餐加25蚊, 但就几失望, 个外型好靓但食落冇惊喜, 反面我觉得其他店cheesecake 比佢仲好食。 有芝士味但好普通。