餐厅: 元気寿司 (新都會廣場)
资讯:

2020-06-06 554 浏览
好耐好耐无食过元气了,突然想食就黎食,好多以前无既款式,不过味道感觉就不过不失啦。油甘鱼刺身 $42 四片,性价比是可以的,不过就无乜味,无鲜味无臭味无惊喜。蟹肉蟹膏军舰 $10 系抵食既,味道比想像中好。呢啲全部有辣汁既寿司都令我有少少疑惑,唔知点讲,其实唔系难食,但觉得唔太夹。帆立贝柑橘汁就几fresh唔错。本身抱有大期望呢个烧明太子鱼丼,点知最后又有啲失望,比想像中差,不过唔系难食,但就系味道唔太出。炸虾卷做得唔错,唔会太干,而且香脆。元气卷就普通正常野。柑橘白虾味道可以,虾都有鲜味。广岛天妇蚝花卷,呢个几得意既,味道都唔错,比我想像中好钟意食火炙,因为佢烧过下,会特别渗到啲油脂香同埋鱼味牛油熟带子,无乜牛油味,同埋带子有啲硬。人均$187,食个lunch黎讲都算几贵,不过间唔中豪食午餐都可以既只系觉得唔太值,以后尽量唔会食元气。
好耐好耐无食过元气了,
突然想食就黎食,好多以前无既款式,
不过味道感觉就不过不失啦。

油甘鱼刺身 $42 四片,性价比是可以的,
不过就无乜味,无鲜味无臭味无惊喜。

蟹肉蟹膏军舰 $10 系抵食既,味道比想像中好。

呢啲全部有辣汁既寿司都令我有少少疑惑,
唔知点讲,其实唔系难食,但觉得唔太夹。

帆立贝柑橘汁就几fresh唔错。

本身抱有大期望呢个烧明太子鱼丼,
点知最后又有啲失望,比想像中差,
不过唔系难食,但就系味道唔太出。

炸虾卷做得唔错,唔会太干,而且香脆。
元气卷就普通正常野。

柑橘白虾味道可以,虾都有鲜味。

广岛天妇蚝花卷,呢个几得意既,
味道都唔错,比我想像中好

钟意食火炙,因为佢烧过下,
会特别渗到啲油脂香同埋鱼味

牛油熟带子,无乜牛油味,
同埋带子有啲硬。

人均$187,食个lunch黎讲都算几贵,
不过间唔中豪食午餐都可以既

只系觉得唔太值,以后尽量唔会食元气。

2020-04-21