2022-02-02 434 浏览
姨妈生日,无得出街食饭,唯有叫外卖。叫咗附近嘅必胜客同别的餐厅,讲真,一路都对必胜客无乜期望,已经好耐无入餐厅食饭,只会平时一大班人聚会先会贪方便嗌佢嘅外卖。我哋8个人叫咗个二人大批套餐,包一个大批、一款小食、一款饭或面同两罐汽水。我哋叫咗千岛海鲜芝脆批(额外要加40几蚊)、香蒜肉丝意粉、8只原味鸡翼(另加$15)同汽水(汽水可以加钱转绿茶或者汤)。加加埋埋大概$300。好彩路程唔远,拎到返屋企都仲系暖嘅。最先要试嘅当然系佢嘅比萨啦,一食,咦,都唔错㖞,比想像中好好多,当然唔可以话好好食,但起码可以食得晒。始终因为系外卖,个边已经唔脆了,不过芝士系足料嘅。但大家都可以见到其实佢其他啲馅料都好少,海鲜少、菠萝少、配菜少,哩个系我唔太钟意必胜客嘅原因,唔只唔足料,佢嘅酱汁都好少,所以食落去主要系食到包味,希望佢哩方面可以改善吓。香蒜肉丝意粉由细食到大,配料亦好少,不过肉都几香口,有好香嘅胡椒味,但蒜味就唔太够,只可以话味道清淡,啱老人家食。原味鸡翼反而唔错,都几入味,肉好嫩,焗嘅时间啱啱好。不过不失,但比想像中好

好彩路程唔远,拎到返屋企都仲系暖嘅。
千岛海鲜芝脆批

香蒜肉丝意粉

原味鸡翼反而唔错,都几入味,肉好嫩,焗嘅时间啱啱好。
原味鸡翼

不过不失,但比想像中好
2022-01-29
5 分钟 (外卖自取)
原味鸡翼