2022-06-12
同友人喺附近上完堂,肚饿见到原来咁近有一间车仔面~我同友人都超喜欢食车仔面,梗系即刻入去试下。去既时候系有下午茶既时段,见到下午茶都有一啲台式菜式嘅选择~钟意嘅朋友仔都可以试吓,但我哋净系想食车仔面成间舖冇坐对面嘅枱,只有自修室格局嘅枱,唯有同朋友平排坐小店用QR code落单,方便快捷。我嗌左自选三𩠌车仔面:惹味麻辣汤底 (小辣)、油面、瑞士汁鸡翼、炸年糕麻吉烧、卤香肉燥。真实用家评价:鸡翼正常,冇特别入味/软熟卤香肉燥味道好,但上菜时已经系室温状态LOL炸年糕麻吉烧其实即系打边入边有旧年糕仔嘅鱼蛋 (车仔面图左手边𠮶两粒黄色野),本身仲以为啲乜嘢嚟LOL惹味麻辣汤底其实系一味死辣,冇麻辣汤底嘅层次,同埋汤头偏咸,令你唔会想忽好多汤连埋啲面一齐食。总括而言未必会有下次,因为唔系太好食,不过如果附近冇选择而你又超级想食车仔面嘅话都可以试吓嘅。
真实用家评价:
鸡翼正常,冇特别入味/软熟
卤香肉燥味道好,但上菜时已经系室温状态LOL