2024-01-27
无行北角汇一排,今日系度揾嘢食,发现开咗间新店「犀牛犀牛」🦏,menu有茶饮、卷饼同小食。平时食其他店嘅卷饼都系固定配料,呢间竟然可以自选,👍🏻啱晒我呢啲好多野吾食嘅麻烦友🤗。选左肉松、🐟鲔鱼吃玉米、🥬生菜,配蛋饼,再加杯黑珍珠乌龙奶茶🧋。店内有一排位,另外旁边商场内画起左个空间,有枱櫈。周六中午,唔多人,随便坐。坐低一阵嘢就ok,杯嘢叫左微甜,但饮落都仲几甜😮💨。唔知系唔系啲黑糖珍珠有影响。珍珠Q弹,味道吾错,但杯茶嘅茶味就唔多觉。执杯块胶纸有啲难整穿,大力整几次先成功😅蛋饼皮比较薄,同想像中有啲出入,但都ok嘅,女仔食吾怕太饱。我个组合嘅味道ok,肉松味为主,鲔鱼本身有沙律酱,落单时店员都有提醒可以吾洗再加酱料,费时味道吾夹。个纸套有虚线,方便食,几好。整体来讲,我觉得ok,但男士当正餐就可能唔够饱😆
整体来讲,我觉得ok,但男士当正餐就可能唔够饱😆