2012-11-08
突然想食泰国野,所以相约两位姊妹一齐去呢间度试下初初惊晚饭会好多人,其实都唔系,我去到7点几,唔洗等位就直接有位坐原来大家都系第一次黎所以胡乱点一通,我地最后共点了4款食物椰青海鲜焗饭、面包咖哩鸡同埋炭烧猪颈肉纸卷椰青海鲜焗饭、面包咖哩鸡都话要等25分钟我地冇理到照叫,发现其实都好快就到先讲讲个面包咖哩鸡,D面包整到成只鸡咁拎上黎,好得意的卖相店员都好细心问我地要唔要先影相先再帮我地开封我地当然会先影相LA XD影完一大轮,店员帮我地拎入厨房切开只鸡,切到好似片皮鸭咁XD面包系好脆口,好似食紧脆的薄PIZZA咁样原本面包底下的器皿内就有咖哩同埋鸡肉其实个咖哩好一般,同埋D鸡肉都有D OVER咗的感觉,有D难咬不过因为个卖相唔错同个面包真系好食,咁都算OK GE椰青海鲜焗饭,其实同我想像中有D出入椰香味淡,多吃几口才开始有椰香味最后姊妹们要捞咖哩汁食饭中的海鲜就冇咩特别至于个炭烧猪肉纸卷,有两个汁比你拣睇你自己想点边样一个系甜酸的,另一个都系甜酸,不过再加少少辣卖相、味道都唔错,系口感唔够丰富但系个纸卷有肉有菜,加埋个汁好醒胃食完呢3款后发现好似唔系好够食就多点一道菠萝鸡粒炒饭呢个好快就
原来大家都系第一次黎
所以胡乱点一通,我地最后共点了4款食物
椰青海鲜焗饭、面包咖哩鸡同埋炭烧猪颈肉纸卷
椰青海鲜焗饭、面包咖哩鸡都话要等25分钟
我地冇理到照叫,发现其实都好快就到 先讲讲个面包咖哩鸡,D面包整到成只鸡咁拎上黎,好得意的卖相
店员都好细心问我地要唔要先影相先再帮我地开封
我地当然会先影相LA XD 影完一大轮,店员帮我地拎入厨房切开只鸡,切到好似片皮鸭咁XD
面包系好脆口,好似食紧脆的薄PIZZA咁样
原本面包底下的器皿内就有咖哩同埋鸡肉
不过因为个卖相唔错同个面包真系好食,咁都算OK GE 椰青海鲜焗饭,其实同我想像中有D出入
椰香味淡,多吃几口才开始有椰香味
最后姊妹们要捞咖哩汁食
饭中的海鲜就冇咩特别 至于个炭烧猪肉纸卷,有两个汁比你拣睇你自己想点边样
一个系甜酸的,另一个都系甜酸,不过再加少少辣
卖相、味道都唔错,系口感唔够丰富
但系个纸卷有肉有菜,加埋个汁好醒胃 食完呢3款后发现好似唔系好够食就多点一道菠萝鸡粒炒饭
呢个好快就送出黎比我地LA
呢个就真系好香菠萝味,相比起椰青海鲜焗饭,呢个好食好多
味浓,而且有好多菠萝粒,不过鸡粒似乎少咗D
成个饭酸酸甜甜咁,好中意呢只味道
成间食店D待应服务系唔错GE,环境唔可以话系优雅
但系如果系一对情侣去会好适合
或者好似我咁三五知己边倾计边食饭系一个唔错的选择