2022-07-04
同一餐厅竟然有2种感觉,一日内帮衬2次茶泰估唔到2次感觉分别咁大,午餐同朋友到茶泰set lunch感觉做得唔错味道也可以。到了晚上家人突然话想食泰国菜的名炉乌头鱼,因为午餐食过茶泰觉得唔错于是晚餐再去食。首先系手机点餐,我哋Pm1830入座呢个时间尚算早,来泰国餐厅当然食咖哩乜乜啦!但餐牌竟然话咖喱售罄心谂咁早有冇咁快买晒呀?跟据中午来食时候店员话如显示售罄既就代表冇喇!好啦..于是就点了以下菜式了。嗯⋯⋯怎知极之失望,叫一个名炉鱼竟然冇得选择要乌头焗住要了鲈鱼一个无骨凤爪酱烤骨冬荫公汤牛肉串烧蒜香牛油鸡翼菠萝炒饭整顿晚餐感觉厨师唔知系求其定还是懒惰呢!头三样菜式酱汁完全一模一样,个明炉鱼、无骨凤爪同酱烤骨系同一种汁料同样都是舖满青青的辣辣的汁料,完全食唔出食物独有味道失望,谂住期待中的冬荫公汤⋯点知又系失望味道偏酸带辣冇香茅香味完全不是正宗的泰国冬荫公汤菠萝炒饭完全不是泰国的菠萝炒饭,菠萝炒饭完全冇菠萝、冇肉松、冇腰果同提子只可以形容为西炒饭吧了,最后得番平平穏稳的得串烧同鸡翼。呢餐晚餐实在太差了,总结晚餐可以不来,午餐可以考虑。
一个无骨凤爪
酱烤骨
冬荫公汤
牛肉串烧
呢餐晚餐实在太差了,总结晚餐可以不来,午餐可以考虑。