同埋屋企人去完香港公园,餐厅选择不多,见到呢间餐厅有位就入左黎。因为我仔仔未到三岁,仲细,所以问下有无BB 椅同埋胶碗(我自己有带小朋友餐具),侍应话无。去一啲比较出名嘅西餐厅,BB 椅同胶碗两样都无,我都系第一次。谂返我上个礼拜六去某西餐厅,有BB 椅、胶碗、胶餐具,仲有颜色笔同颜色纸俾小朋友玩,对比有啲大。咁我order 几款食物,其中一个系all day breakfast, 里面有炒蛋。我要求侍应想餐厅将个炒蛋炒熟啲,因为俾小朋友食的话,我都想食物系全熟,以免个仔肠胃唔舒服。侍应话啲食物一早煮好左(我谂类似煮定左,客人有order 就可以快啲出食物),所以无得话整熟啲。我心谂「咪将啲炒蛋放返落镬炒多几下⋯⋯有难度吗?」咁我无问出口啦,我就照order,不过就无俾仔仔食蛋,但有俾佢食其他食物。我真系觉得呢间餐厅好唔flexible, 将已炒左嘅蛋再熟煮啲都唔得,就算叫你炒个只,都好快啫,炒蛋咋㖞⋯⋯?平心而论除左以上2 点,食物质素,餐厅环境系ok 嘅。同埋我地食完碟上食物,都好快有侍应黎收左个碟,呢样系几好,而且侍应都系有礼貌嘅。如果只系一班大人黎,或者我个小朋友大啲,应该唔会

我心谂「咪将啲炒蛋放返落镬炒多几下⋯⋯有难度吗?」

平心而论除左以上2 点,食物质素,餐厅环境系ok 嘅。同埋我地食完碟上食物,都好快有侍应黎收左个碟,呢样系几好,而且侍应都系有礼貌嘅。如果只系一班大人黎,或者我个小朋友大啲,应该唔会有咩问题。

坦白讲,几失望下。平时我无写开食评,都忍唔住要写返篇。
题外话/补充资料: 啲沙律菜几好食, 好fresh
2022-04-23
  • 沙律菜