2021-05-04
每晚有超过100款日本酒放题果酒、梅酒、烧酎、吟酿。全港首间引入日本酒放题概念嘅SAKE BAR 🍶,食客可以指定时间全自助自斟自饮。颜色牌仔分类💁🏼♀️依家有位靓女带上手套斟酒兼介绍酒嘅味道🙆🏻♀️如果有选择困难症,靓女会推介几支唔同口味嘅酒比你浅尝🍎里・雅山流味道轻微甜鲜味,当中带点酸味及微苦🌊美丈夫丰富的吟酿香,清爽的口感,广阔纤细而优雅的酒质。🍚六十余洲 纯米吟醸 山田锦含喺口入面有淡淡甜味。❄️锻高谭の梅酒紫色梅酒好靓💜入口满满紫苏味,甜度不会太高,好似饮紧紫苏汁,我好快就清哂🤣🏅清酒 彩华 大吟酿酒味米香深厚浓郁,唔苦涩味好少,好醇口!🍌梅仙人门司港香蕉梅酒倒出嚟就闻到甘甜清爽香蕉味,口感香甜浓郁蕉味,个人觉得太甜好似食紧香蕉蛋糕个外皮咁🙈可以睇到厨师即场铁板烧嘅表演🔥客人同铁板炉之间置设透明胶板,虽然有少少糊,依然睇得一清二楚,厨师铁板刀工了得,狼快而准确!将葱粒油份充分煮好撒在食物上面,喺面前即制即摆碟,味觉与视觉享受~坐下后,侍应会送上小瓶子及清酒杯🍶选酒同斟酒需要出去雪柜位置挑选,记得出去时候要带口罩!🌺【梅】铁板二人前 $688🥗和风野菜沙律🦐丰洲直送三点盛🦀北海道
🍎里・雅山流
味道轻微甜鲜味,当中带点酸味及微苦
🌊美丈夫
丰富的吟酿香,清爽的口感,广阔纤细而优雅的酒质。
🍚六十余洲 纯米吟醸 山田锦
含喺口入面有淡淡甜味。
❄️锻高谭の梅酒
🏅清酒 彩华 大吟酿
酒味米香深厚浓郁,唔苦涩味好少,好醇口!
🍌梅仙人门司港香蕉梅酒
🌺【梅】铁板二人前 $688
🥗和风野菜沙律
🦐丰洲直送三点盛
🦀北海道松叶蟹棒拌日本小茄子
🍢季节串烧盛(五串)
🔥铁板烧比目鱼
🍖美国安格斯牛肉薄烧
🌸 🦐日本樱花虾炒饭 或🍜牛肉稻庭汤乌冬
🍵时令甜品
🥗和风野菜沙律🌱带点生洋葱辣味的沙律~必备新鲜车厘茄
🦐丰州直送刺身三点盛
分别为白身剑鱼、牡丹虾🦐带子,剑鱼鱼油味浓,牡丹虾爽口、带子鲜甜
最钟意附上嘅WASAB!一啲都唔刺鼻✨
🦀北海道松叶蟹棒拌日本小茄子🍆
🥒健康滑滑嘅秋葵~🦀北海道松叶蟹蟹棒🍆日本小茄子超QQ有质感
配上大根同冬瓜,清凉感十足~
🍢季节串烧盛(五串)
🍢铁板旁边就喺串烧烧炉~即烧嘅串烧新鲜热辣出炉🔥
五款分别为鸡翼、大葱鸡肉、免治猪肉棒、鸡皮、秋葵同冬菇
🔥铁板烧比目鱼
比目鱼外层烧得脆卜卜,里面肉质嫩滑锁哂肉汁喺里头🤩
🍖美国安格斯牛肉薄烧
厨师话一定一定要衬热食,速影咗两张就起筷!牛肉超嫩滑!油花丰盈😳包著葱同蒜,配上自家制酱汁甜甜咸咸咁💫 睇住 厨师将一大块牛肉放在铁板上,极速撒上葱和蒜,然后卷起就上碟,手脚慢啲都唔得咖!☄️
🌸日本樱花虾炒饭店主话识食一定食炒饭😌
🍜不过我拣咗牛肉稻庭鸟冬🤣鸟冬超扁身滑溜弹牙,牛肉嫩嫩的,个汤底好清爽~铁板终于油份比较高 最后食过个汤品感觉好舒服😇
🍵抹茶蕨饼配蜜红豆
蕨饼烟韧抹茶有少少苦涩味,红豆带点甜味