2023-03-11
位于megabox 新开既日式餐厅,中午menu价钱算系正常,味道唔错,选择好多,有定食,刺身丼,天妇罗丼,烧肉丼。环境舒适,位置阔落,适合中午休闲同同事吹水食饭。🫃辣味三文鱼件香葱拖罗蓉丼 $138有d喜出望外,都系同事带我黎食,本身无咩期望,依份辣味三文鱼件香葱拖罗蓉丼,三文鱼件新鲜,肉质爽滑,加埋香葱同埋拖罗蓉,鲜味十足,捞哂所有材料一齐食超正劲开胃,有少少黑松露系上面,饭粒恰好弹牙。整体黎讲,味道丰富,份量亦足够,会再黎🫃串烧+茶碗蒸午餐仲会配埋串烧+茶碗蒸,鸡肉烧得岩岩好,正常水准啦,茶碗蒸就普普通通,叫做热辣辣上碟,蛋未去到好滑,但都可接受。总括黎讲,个丼饭味道香浓,配搭恰到好处,好好食,值得再战既日式餐厅,另外我见到有得比钱试清酒,以前系日本见过估唔到香港都有得咁玩,不过番紧工就无得试,可能下次放工黎食先再试啦
🫃辣味三文鱼件香葱拖罗蓉丼 $138
🫃串烧+茶碗蒸