2020-02-12
天后食肆小店都算颇多, 要突围而出都算唔易. 而位于天后木星街初味呢间BISTRO都算得上系间高质既西餐小店! 周末放工后约朋友于天后区小聚同食野,而朋友介绍既呢间西餐小店令我印象深刻! 我同朋友都唔算大食. 我地2个share一份 烧西班牙黑毛猪柳 同 63°C温泉蛋 · 黑松露牛肝菌意大利面. 简简单单2道主菜令人一试难忘!店家采用高质西班牙黑毛猪柳,有木烧香味. 猪扒肉质松软多汁, 唔会太干蒸蒸. 易切易入口. 配上蜜糖芥末酱, 整道烧猪柳味道香浓带甜, 令人食欲大增!而63°C温泉蛋 · 黑松露牛肝菌意大利面, 温泉蛋质地嫩滑. 意粉整体令人满意, 爽口弹牙又唔会太淋啱啱好! 而黑松露忌廉牛肝菌汁亦做得相当出色. 牛肝菌菇味浓, 又带到黑松露香味出来. 忌廉汁都好creamy. 整体来讲都好好食!
整体来讲都好好食!