2022-07-30
今日约咗朋友去做运动,做之前想食少少嘢,见到呢度有间日式串烧,舖仔细细,几有特色。我哋试咗佢个鸡心,鸡肝同埋鸡肾。原本我都好惊食鸡心会有啲奇怪嘅味道,但系原来佢个口感都几特别,偏向带点爽脆嘅口感。而鸡肝都几香,识落嘅口感都有啲似食鹅肝,粉粉地。个鸡肾都唔错,唔会烧到太干。另外我哋仲叫咗串鸡翼,鸡翼都系烧到啱啱好,啲肉都仲够嫩滑,如果个皮再烧得脆啲就更加正。另外我哋仲试咗鸡腿肉,鸡柳同埋鸡皮。鸡皮都嫌佢有啲唔系好够脆同干身。而鸡腿肉块鸡皮就够晒干身,但系中间鸡腿肉嘅位置就好似唔系好够熟,有啲难咬。最特别嘅个鸡柳,一见到佢有啲粉粉地,一开始都唔敢食。不过职员行埋你同我哋讲鸡柳系咁样嘅,因为如果全熟嘅话会好鞋,我哋食完都觉得原来真系啱啱好。呢度值得赞嘅系佢个黑松露薯条,真系有一片片嘅黑松露喺面,黑松露好香,薯条都好香脆。饮品方面我就叫咗杯Oreo沙冰,佢呢个沙冰应该系Oreo打碎左再加奶,因为沙冰嘅关系佢唔会太甜。而朋友就叫做杯菠萝沙冰,不过佢话呢度嘅菠萝沙冰系用罐头菠萝,所以还好。