2019-03-18
九龙湾有间超市结业, 所以今日就特登过嚟九龙湾行街食饭朋友拣咗系淘大既釜之魂釜饭专门店, 我哋叫咗呢度好出名嘅金魂(特)佢呢度嘅鳗鱼饭分别有金魂同银魂, 两个都系鳗鱼饭, 金魂呢就系酱烧嘅鳗鱼饭, 银魂呢就系就咁烧嘅鳗鱼饭, 每一种鳗鱼饭都分三个size我叫咗最平嘅特盛, 虽然最平但鳗鱼饭啲鳗鱼都好大片, 仲好肥美,另外我加左18蚊加咗个汤同埋嘢饮, 冻嘅苹果蜜好润喉, 面豉汤就正正常常,都有好多豆腐同埋海带朋友叫咗个古味盐曲牛舌釜盛, 一嚟到啲牛舌真系劲多, 又唔会烧到过晒火位,仲好juicy, 正呀~佢所有嘅釜饭都加咗薏米, 食落个感觉好健康为食嘅我哋仲叫左三个特别嘅小食, 分别系脏脏炸香蕉朱古力, 梅干手羽先, 黑松露玉子烧三个小食都几得意, 梅干鸡翼炸得好香脆, 系有梅味嘅呢一种整法嘅炸香蕉真系第一次食, 作为饭后甜点就一流
佢所有嘅釜饭都加咗薏米, 食落个感觉好健康
三个小食都几得意, 梅干鸡翼炸得好香脆, 系有梅味嘅
呢一种整法嘅炸香蕉真系第一次食, 作为饭后甜点就一流