2023-01-07 53 浏览
今晚啱啱喺观塘呢一区收工,当然啦其实呢一间台式餐厅系朋友想去食嘅, 因为疫情未有再去,依家放宽咗啲,咁就入去试下, 一入到去装修都几有特色及简洁, 另外座位嘅间隔坐得舒服, 咁我哋叫咗一人一个Dinner set 如以下:岩盐咸猪肉拼皮蛋酱生菜包: 呢个生菜包其实个包有少少似馒头,咁你就摆啲猪肉落个包再加埋佢个皮蛋浆捞埋嚟食,咁其实每样嘢都几夹,个皮蛋浆味都几独特 ,所以我都几钟意呢个包,因为好似做紧啲手作仔然后有好嘢食。避风塘风沙排骨酥:呢度𩠌对我嚟讲系几好食,热辣辣咁送到你面前,啲排骨到好风沙,啲肉离晒骨咁,有啲似外国嘅烧肉排RIP一样好食,同埋配咗佢避风塘嘅煮法,口感味道几好。 而且自己都好钟意食佢地既蒜蓉。最后饮埋杯乳酷酪芝芝鲜芒 & 乳酷酪芝芝巨峰就闪人, 其实呢间台湾嘢我觉得个价钱都几算系reasonable,而且啲嘢食都系有质素嘅,咁如果大家行开呢头,可以试下呢间台式餐厅。