2016-06-20
朋友介绍话呢间位于青次码头附近嘅隐蔽寿司店都几好食,所以就打去叫外卖,然后再去拎。打电话去落单,话大概1个钟头多d先有得拎。横掂未饿就照落。结果等左差不多个半钟终于得拎😬确实不错,都叫左几多不同种类。我本身几中意食海胆,虽然呢度嘅海胆尚算新鲜。无那阵奇异味,可惜没有甜味。所以一般般。反而以下5种我觉得真系不错。腐皮👍🏻👍🏻👍🏻由于我个人好中意食腐皮寿司,所以叫左一件试下,因为怕中伏。结果超级后悔,因为好好味😋劲食再食。腐皮很软熟,咬落你会感到很新鲜,不会油林林嘅感觉。而且整块腐皮都好juicy,连埋饭一口咬落去时,甜甜的,真系好好味😊蟹膏甜虾👍🏻👍🏻👍🏻无话特别喜爱蟹膏,但做唔到呢个蟹膏甜虾寿司咁好食。劲大pat蟹膏再上两只甜虾同蟹籽嘅点缀😍真系几鲜甜同丰富火炙芝士三文鱼卷👍🏻👍🏻👍🏻由于我不太吃生嘅三文鱼,所以呢个用火烧过嘅最啱我。感觉杀菌d😂。但我中意食烧过嘅三文鱼有另一个原因,因为烧过的三文鱼会有一种油香味,加上呢款仲有芝士向面。就更加香😋鳗鱼黄瓜卷👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻平时我系唔会食鳗鱼寿司的,因为觉得d肉好干,同埋有时又鯹又有骨。所以唔会特别叫。但呢个鳗鱼黄瓜卷竟然带俾我惊喜👍🏻听
腐皮👍🏻👍🏻👍🏻
蟹膏甜虾👍🏻👍🏻👍🏻
火炙芝士三文鱼卷👍🏻👍🏻👍🏻
鳗鱼黄瓜卷👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
平时我系唔会食鳗鱼寿司的,因为觉得d肉好干,同埋有时又鯹又有骨。所以唔会特别叫。但呢个鳗鱼黄瓜卷竟然带俾我惊喜👍🏻听个名好普通,但食落又不错。鳗鱼一点鯹味都无,而且还很软熟,配上鳗鱼汁再加爽脆嘅黄瓜,包你食了都会爱上😍
葱粒呑拿鱼腩蓉卷👍🏻👍🏻👍🏻
我有点奇怪。我不吃呑拿鱼剌生。总之整片呑拿鱼我系不会食,可能我不喜欢那韧韧的口感。但一整碎后再加葱粒,我就会觉得好好好味。不知是否把葱粒加左落呑拿鱼腩蓉后,增加了鲜味同香味😍