2010-05-16
去左荔景返工﹐就发现了呢间位于屋村地区的小店﹐都系黎食餐晏仔啫﹐无咩要求啦﹐但食物水准竟然出乎我意料之外啊!!老板超好人﹐每次见到我地就会免费送我地一碟鱼皮﹐仲话唔够食问我再攞啦﹐系呢啲小店除左食物之外﹐仲觉得多了一份人情味﹐感觉好好~牛腩捞面‥好大碟﹐唔止一个面饼﹐我总不能一个人完成﹐蚝油鲜味﹐但食到尾段就会太浓味﹐咸左少少!牛腩没有特别要求﹐随便拿来的都系肥瘦适中﹐好腍好滑﹐以这样的价钱﹐真系好抵食~云吞炸酱捞面‥炸酱份量依然多﹐甜中带少少辣﹐云吞都不错﹐够爽口又够味道~老板特别推介这里的煎萝卜糕﹐见到隔离枱的﹐白蒙蒙好似无咩料﹐但卖$6就有两大件﹐放上甜酱﹐第一啖放进口中﹐已经知道真系好野㖞﹐虽然无料﹐但就充满萝卜香﹐见到一丝丝萝卜﹐果然不错的推介啊要去呢度记得系荔景A2出口﹐上楼梯﹐由美心快餐向前直行﹐去到贤丽苑就见到了!有杂志推介这里﹐推介白灼墨鱼须﹑猪膶粥等